carrot frittata



Carrot Frittata

Ingredients:
  • 5 Carrots chopped
  • 1 Big blonde onion
  • 4 Eggs
  • 1 Garlic clove chopped
  • Pinch of salt and pepper
  • 4 Spoons of olive oil

1. Grate carrots and cut onions in small cubes. Chop the garlic.
2. Heat 3 large spoons of olive oil in a no-stick pan and add garlic and onions.
3. Cook till light brown, than add carrots and cook for about 5 minutes.
4. Allow to cool down, than mix with beaten eggs. Add salt and pepper.
5. Heat again the pan, add a another spoon of olive oil and when it‘s hot enough (try to put a drop of egg in the pan and if it fries it means the temperature is high enough) add the egg mix..
6. Cook for 6-7 minutes. Cover with a large flat dish and use it to swap the frittata on the other side. Allow to cook for 5 minutes.
7. Put into a large dish and eat it warm or cool it down and keep the extra (if left...) into the fridge up to 2 days.

Frittata di carote

Ingredienti:
  • 5 Carote tritate
  • 1 Cipolla a cubetti
  • 4 Uova
  • 1 Testa di aglio
  • 4 Cucchiai di olio di oliva
  • Sale e pepe

1. Grattugiare le carote, tagliare la cipolla a cubetti e l’aglio in pezzetti.
2. Soffriggere il tutto con 3 cucchiai di olio in una padella antiaderente per circa 6-7 minuti fino a che le cipolle siano dorate.
3. Quindi aggiungere le carote e lasciar cuocere per circa 5 minuti.
4. Togliere dal fuoco e lasciar raffreddare. In una ciotola sbattere le uova, salare e pepare il tutto.
5. Mischiare il composto raffreddato nelle uova e rimettere la padella su fuoco medio con il quarto cucchiaio di olio.
6. Versare il composto a olio caldo e lasciar cuocere.
7. Coprire con un piatto più largo della padella e utilizzare questo per capovolgere la frittata (occhio!).
8. Cuocere per altri 5-6 minuti.
9. Servire calda o fredda (la consiglio vivamente, è saporitissima:). Si mantiene in frigo per due giorni ed è molto pratica per brunch e picnic all’aperto.